Klantenservice
0
Sluiten

Barbecues en Smokers

Barbecues en Smokers

Buiten genieten van lekker eten van de barbecue of Smoker met familie en vrienden? Met BBQtime wordt dit pas echt een feest. Deze producten zijn altijd scherp geprijsd en van topkwaliteit. Daarnaast zijn de professionele barbecues samengesteld door onze experts, uitvoerig getest en uitstekend beoordeeld door onze klanten. Bij BBQ Time vind je altijd de perfecte BBQ.

 

De meeste keus A-merken barbecues

Binnen het ruime assortiment kun je kiezen uit hoogwaardige barbecues en smokers van verschillende soorten en merken. Zo kun je gaan voor producten van bijvoorbeeld; Kamado Joe, Mustang, Enders, El Fuego, Napoleon,Pit Bossen nog veel meer topmerken. Kortom, er is genoeg keuze in verschillende soorten barbecues, smokers en kamado's.

 

Wat is een Houtskool barbecue? 

Een houstkoolbarbecue is een barbecue die word gestook op houtskool of briketten. De houtskool op de barbecue kan je op verschillende manieren aansteken met een aanmaak materiaal. Denk hierbij aan BBQ aanmaakwokkels of barbecue aanmaakblokjes. De BBQ op houtskool word ook wel de traditionele BBQ-variant genoemd.

Door het grillen of smoken op houtskool krijgt jouw gerecht een heerlijke rokerige smaak. Hierom is de houtskoolbarbecue is ontzettend veelzijdig. Je kunt bijvoorbeeld zalm roken, een Brisket langzaam garen of je groenten even aan grillen met een heerlijke rokerige smaak.  

 

Wat is een Gas barbecue? 

Gas BBQ’s zijn het beste alternatief voor wie geen zin heeft in houtskool en aanmaakblokjes. Daarnaast kun je direct aan de slag met koken en heeft de barbecue een korte voorverwarmtijd. Het enige wat je als toevoeging nodig bent is een gasfles en de juiste gasslang met drukregelaar voor Nederland is de juiste gasslang en drukregelaar 30 mBar en voor België en Luxemburg is de juiste gasslang met drukregelaar 37 mBar.

Verder is de grootte van de barbecue afhankelijk van het aantal branders die een gas barbecue heeft. Hoe meer branders je hebt, hoe meer gerechten je tegelijkertijd kan maken. Wil jij voor een grote groep je gerechten kunnen bereiden? Dan wordt aangeraden om te gaan voor een buitenkeuken.

 

Wat is een Combi barbecue?

De combi barbecue is ideaal voor de barbecue chef die zowel op gas als houtskool zijn passie wilt uitoefenen. Deze bestaat namelijk uit twee kanten, één voor het werken met gas en één voor het werken met kolen. Zo heb je het gemak en de snelheid van een gasbarbecue in combinatie met de authentieke smaak van een houtskool barbecue. Ook is het bij sommige modellen mogelijk om aan de hand van de zijkamer je gerechten langzaam te roken. In dit geval is de barbecue zowel een houtskool-, gas- en smoker barbecue.

 

Wat is een Elektrische barbecue?

Een barbecue op elektriciteit is een barbecue waar je gelijk mee aan de slag kan. Bij deze barbecue hoeft je namelijk enkel de stekker in het stopcontact te steken en je kan beginnen met je gerechten. Een groot verschil met bijvoorbeeld een houtskoolbarbecue of een gasbarbecue is dat een elektrische BBQ werkt met verwarmingselementen en niet met open vuur, hierdoor zul je geen last hebben van rookontwikkeling. Een elektrische barbecue is in de meeste gevallen kleiner van formaat. Wat deze barbecues geschikt maakt voor een kleinere tuin of bijvoorbeeld op een balkon waar geen gas- of houtskool barbecue gebruikt mag worden. 

 

Wat is een Smoker barbecue? 

Een Smoker barbecue is een BBQ die voornamelijk wordt gestookt op hout of houtskool. Wat deze barbecue anders maakt met een houtskool barbecue is dat je indirect de gerechten gaart. Het hout of houtskool word namelijk aan de zijkant van waar je gerecht ligt, ontstoken.

Hierdoor bereidt je een smoker je gerechten op een constante temperatuur voor een lange tijd die varieert van 6 tot 22 uur. Doordat er houtskool of hout met een eventuele toevoeging en houtsnippers of chunks in de stookruimte gaan, gaan deze door de warmte smeulen. De rook die hier vanaf komt, zorgt ervoor dat het eten een authentieke rooksmaak krijgt. 

 

Wat is een Pellet Smoker?

Een pellet Smoker is vrijwel een volledig digitale, automatische barbecue, welke word gestookt op pellets. Het is een Amerikaanse manier van barbecueën waarbij op lage temperatuur wordt gegaard. Hierdoor heeft het veel weg van de traditionele Smoker. Door verschillende soorten pellets kan je verschillende ''rokerige'' smaken aan je gerecht toevoegen. 

 

Wat is een Kamado barbecue? 

Een kamado is een barbecue gemaakt van keramiek op zeer hoge temperatuur. Doordat keramiek een hoge dichtheid heeft kan een keramische barbecue, constant extreem heet worden tot wel 400 °C. Maar ook gebruik je een kamado met een lage constante temperatuur van 80 °C. Een kamado is dan ook een  natuurlijke oven waar je elke gerecht kan bereiden. 

 

Wat is een tafel barbecue?

Een tafel barbecue is perfect als je weinig ruimte hebt of gezellig samen om de bbq heen wilt zitten. Eigenlijk is het mini BBQ zonder onderstel. Deze is dus op tafel te gebruiken en daardoor ook makkelijk op te bergen. Barbecuetechniek heeft niet stilgestaan. Dankzij krachtigere branders en slimme warmteverdeling zijn ook deze kleine apparaten geschikt voor steeds grotere gezelschappen. Genoeg grillplezier voor het hele gezin! Een tafelbarbecue is ook een perfect alternatief op gourmetten. In ons assortiment vind je tafelbbq’s op gas, houtskool en elektrisch.

 

Wat is een kogel barbecue?

Een kogelbarbecueis een ronde barbecue met een deksel waardoor je veel beter temperatuur kunt reguleren ook gerechten kunt roken. Voor velen is de kogelbbq de ‘standaard’ houtskoolbarbecue, dit komt omdat er talloze modellen op de markt zijn en het qua prijs een instapmodel is met toch veel mogelijkheden. Het standaardformaat voor een kogelBBQ is 57cm, maar wij hebben ook kleinere modellen van 47cm. Om te zorgen dat jij altijd de perfecte bbq vindt hebben wij een hand geselecteerd assortiment met kwaliteits kogel bbq’s van topkwaliteit voor elk budget van topmerken zoals Napoleon en Mustang.

 

Wat is een open vuur barbecue?

Open vuur is de meest traditionele manier van barbecueën. Simpelweg is het een niet afgeschermde warmtebron waarmee vaak indirect gegrild wordt. Veel mensen denken dan aan een braai maar daarnaast bestaan er ook andere open vuur constructies met speciale grilplaten en rooster die op een open vuur bron kunt bevstigen. Zoals defeuerhand Pyron, deze is te gebruiken als vuurton en in combinatie met de grillplaat ook als bbq plancha. Maar dit effect kun je ook nabootsen op je gas- of houtskoolbbq met een plancha of bakplaat accessoire. Maar ouderwets en authentiek grillen doe je dus op open vuur!

 

Een barbecue bij BBQ time

Op zoek naar de perfecte barbecue? Bij BBQtime hebben wij een breed assortiment. Waarbij jouw bestelling gratis wordt bezorgd vanaf €99,-. Verder wordt jouw aankoop de volgende dag bezorgd en heb je de keuze om achteraf te betalen. Twijfel je over welke barbecue of accessoires je moet kiezen of heb je behoefte aan meer informatie? Maak dan gebruik van onze klantenservice, waarbij onze chefs het beste passende advies geven. 

 

Everyday it's time to BBQ!

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking