Een gietijzeren pan wordt gegoten door middel van een mal. Daardoor bestaat de pan uit één deel in plaats van verschillende onderdelen die aan elkaar zijn gemaakt. De pan is gemaakt van een mengsel wat voornamelijk uit ijzer, koolstof en silicium bestaat. Er zijn voorbeelden van pannen die na 100 jaar nog steeds van hoge kwaliteit zijn en veel worden gebruikt!
Omdat deze pannen uit één deel bestaan hebben ze in principe geen antiaanbaklaag. Voor het gebruik van de pan kan je deze laag zelf maken. Dit noemt men ‘het inbranden van een gietijzeren pan’. Dit houdt in dat je op een hoge temperatuur de pan volledig invet met natuurlijke olie. Deze olie hecht zich aan het gietijzer en zo wordt een natuurlijke antiaanbaklaag gecreëerd.
Er zijn ook gietijzeren pannen met een emaillen laag (de bekende vrolijke kleurtjes). Deze laag beschermt de buitenkant van de pan tegen roest en hoge temperaturen. Zoek je gietijzeren pan uit en geniet een leven lang van deze degelijke kwaliteit!
Gietijzeren pannen hebben verschillende voordelen. Deze voordelen zetten we natuurlijk graag even voor je op een rijtje:
Kortom een gietijzeren pan heeft ontzettend veel voordelen. Het is in sommige gevallen een kleine investering, maar deze haal je er gezien de levensduur van de pan zeker weer uit. Wel dien je er rekening mee te houden dat deze pannen relatief zwaar zijn. Maar de voordelen van een gietijzeren pan wegen hier zeker tegenop.
Bij BBQTime vind je een uitgebreid assortiment gietijzeren pannen. Bedenk voordat je een pan aanschaft goed waarvoor je de pan wil gebruiken. De volgende soorten vind je onder andere in ons assortiment:
Ook verkopen we verschillende pannensets van gietijzer zodat je direct met verschillende gerechten aan de slag kan. Neem gerust contact met ons op wanneer je twijfelt over welke gietijzeren pan geschikt is voor jou!
Bij BBQTime zijn we natuurlijk gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met barbecueën. Zo weten we ook precies welke gietijzeren pan je kan gebruiken op jouw barbecue, welke gerechten je ermee kan bereiden en hoe je dit soort pannen het beste kan gebruiken in combinatie met een barbecue.
Eén van de eerder genoemde voordelen van gietijzer is dat het op alle warmtebronnen te gebruiken is, zo ook op de barbecue. Maar het feit dat gietijzeren pannen gelijkmatig warmte afgeven, goed warmte vasthouden en bestand zijn tegen hoge temperaturen zijn allemaal voordelen die uitstekend tot hun recht komen op de barbecue.
Vanwege deze eigenschappen zijn ook veel BBQ-accessoires en -roosters gemaakt van gietijzer.
Heb je jouw gietijzeren pan uitgezocht en ben je klaar om de meest lekkere gerechten te bereiden? Je bestelt jouw pan gemakkelijk en snel via onze webshop! De meeste pannen worden na het plaatsen van je bestelling de volgende dag al bij jou thuis bezorgd.
Mocht je het product liever eerst willen zien voor je het bestelt, dan ben je meer dan welkom in onze showroom in Emmen. Onze BBQ-specialisten staan je graag te woord en helpen je met alle vragen! Bij BBQTime kun je terecht voor jouw nieuwe gietijzeren pan!