Klantenservice
0
Sluiten
Joep van BBQtime - Woensdag 28 Februari 2024

Welke Napoleon BBQ past bij mij?

Napoleon heeft voor dit jaar weer veel nieuwe barbecues geïntroduceerd. In deze blog leggen wij serie voor serie uit wat de verschillen zijn. Zo vind jij altijd de perfecte BBQ! Wordt 't gas, houtskool, 3 branders, 4 branders of een buitenkeuken? Je leest het allemaal hier.

Napoleon Premium Barbecues

Napoleon is een fabrikant van gas-, elektrische en houtskool-barbecues en grillgereedschap. Met 1.600 medewerkers zijn zij een van de grootste BBQ-producenten ter wereld. Vanuit hun hoofdkantoor in Ontario Canada bestormen zij ook de Europese markt met geavanceerde grillfuncties, strakke designs en innovatieve technologieën. Wie lang wil genieten van z'n grill koopt een napoleon. Alle modellen hebben een premium constructie en ruime garantie. 

 

Sinds de jaren ’80 heeft Napoleon heeft zich bewezen met vernieuwende, innovatieve en gepatenteerde technologieën gecombineerd met een premium bouwkwaliteit. Met een Napoleon barbecue combineer je jouw passie voor lekker eten en het buitenleven op een perfecte manier. Napoleon heeft een prachtig aanbod aan barbecues en je zult er gegarandeerd jarenlang kookplezier van hebben.

 

Er zijn maar weinig barbecues zo multi-inzetbaar als Napoleon. De grills worden gekenmerkt door hun veelzijdigheid, met de juiste accessoires is geen gerecht te gek. Zo kun je familie en vrienden blijven verassen en jezelf telkens uitdagen. BBQtime is een officiële Napoleon specialist. Bij ons vind je een ontzettend ruim assortiment BBQ’s, alle nodige accessoires en natuurlijk altijd professioneel en eerlijk advies. Vragen of interesse? Neem contact op of kom eens langs in de showroom!

 

Gas of houtskool?

Wat is beter, gas of houtskool? Deze discussie kent geen antwoord. Wat jij het liefste gebruikt is de enige juiste keuze. Brandstof ansicht heeft minder invloed op de smaak dan veel mensen denken, het is vooral de temperatuur die zorgt voor verschillend grillresultaten. Door de premium branders en constructie van zijn zowel de gas- als houtskool modellen van Napoleon erg warmte vast, dus daar ligt het niet aan.

 

Maar voor wie echt niet kan kiezen biedt napoleon de uitkomst

Je kan namelijk elke gasbarbecue van Napoleon uitbreiden met een houtskoolinzet. Dit is een gietijzeren bak voor houtskool. Deze bevestig je onder het rooster boven de branders van je gasgrill. Zo kun je de gasbranders gebruiken om de houtskool te ontsteken, zo kun je ook op houtskool grillen met je gasbarbecue.  De bak beschikt ook over een klein hoekje waarin je houtsnippers kunt toevoegen voor een extra rookhout smaak.

 

Welke napoleon houtskoolgrill past bij mij?

De vernieuwde houtskoolserie van Napoleon bestaat uit de veelzijdige Pro, de budgetvriendelijke Kettle en handzame portable. De Pro serie is een extra luxe variant van de 'standaard' Kettle, met een zwaardere constructie, meer premium materialen en meer features. En de portable is een kleinere draagbare variant van de Kettle. De houtskoolbarbecues van Napoleon zijn eigenlijk de meest degelijke en premium kogelbarbecues op de markt. Solide bouwkwaliteit, ruime garantie en veel features en accessoires.

 

Napoleon Pro Serie

De Pro is er in drie varianten; de Pro 47cm, de Pro 57cm en de Pro 57cm Cart. Alle Pro-modellen hebben verstelbare gietijzeren roosters. Hierdoor kun je ook indirect grillen en zelf roken en ook tijdens het grillen houtskool of rookhout toevoegen. Met het Vortex-systeem zorg je altijd voor de juiste luchtstroom, temperatuur en een efficiënter houtskoolgebruik.  Ook zijn alle Pro-modellen met de RVS uitbreidingsring te voorzien van een draaispit.

 

Napoleon Pro 47 cm Napoleon Pro 57 cm Napoleon Pro Cart 57 cm
     
Napoleon pro 47 Napoleon pro kart napoleon pro kart
     
Meer info > Meer info > Meer info >

 

Napoleon Kettle Serie & Portable

De Kettle serie is de basis van de Napoleon houtskoolgrills. De kogelbarbecue die je al jaren kent, maar dan met een premium constructie, passende accessoires en goeie garantie. Alle onderstaande Kettle modellen hebben een RVS grillrooster voor een uitstekende warmteverdeling en zijn daardoor onderhoudsarm. Ook beschikken deze basis modellen over het Vortex-systeem voor een uitstekende warmteverdeling en een efficiënt brandstof gebruik. De Kettle's van Napoleon zijn wellicht iets duurder dan kogelbarbecues die je kent van tuincentra en supermarkten, maar ze gaan veel langer mee, hebben betere garantievoorwaarden en ze gaan veel zuiniger om met houtskool. Dus op de langere termijn ben je waarschijnlijk ook nog goedkoper uit. En misschien nog veel belangrijker; je gerechten smaken een stuk beter. Want de temperatuur is veel stabieler en beter verbeeld, en je vlees plakt niet vast aan de roosters.

 

Napoleon Kettle 47 cm Napoleon Kettle 57 cm Napoleon Portable 35 cm
     
napoleon kettle 47 Napoleon kettle 57 napoleon portable 35
     
Meer info > Meer info > Meer info >

 

 

Welke napoleon Gasgrill past bij mij?

De line-up van gassgrills van Napoleon bestaat uit 5 series; De TravelQ serie, Freestyle serie, Rogue Serie, Prestige Serie en de Oasis. Hieronder lichten wij de gasbarbecues serie voor serie toe. Naast de 'standaard' series heeft napoleon ook van veel modellen een Phantom variant. Deze zijn geheel uitgevoerd in het matzwart voor een extra stoere uitstraling. 

De naamgeving van de Napoleon grills lijkt op het eerste gezicht behoorlijk ingewikkeld, maar eigenlijk is het heel simpel. Het begint natuurlijk met de serienaam zoals de Freestyle. Gevolgd door een getal, dit getal is het griloppervlak in sq/inch. Na dit getal kan het zijn dat er nog een aantal letters in de naam zetten, deze staan voor extra features op dit model grill. Hieronder leggen we ze allemaal even uit.

 

Afkortingen Napoleon grills

 Afkorting

Betekenis

Vertaling

 SB

Side Burner

Reguliere zijbrander

 SIBSide Infrared Burner Infrarood zijbrander (Sizzle Zone)
 RSBRear Burner + Side Infrared BurnerInfrarood achterbrander & reguliere zijbrander
 DSIB*Door + Side Infrared BurnerInfrarood zijbrander (Sizzle Zone) & scharnierende deur voor de onderkast
 RSIBRear Burner + Side Infrared BurnerInfrarood zijbrander (Sizzle Zone) & Infrarood achterbrander
 RSBISide infrared burner, Infrared Back burner & Infrared Bottem burnerInfrarood zijbrander (Sizzle Zone), Infrarood achterbrander & Infrarood onderbrander
*DSIB is alleen van toepassing op de Freestyle serie; De Rogue, Prestige en Oasis worden namelijk standaard geleverd met deur en de TravelQ serie heeft geen onderkast. 

 

Zo kun je dus gemakkelijk aflezen dat de Freestyle 365 DSIB een Freestyle model is met 365 sq/inch (2350cm2) griloppervlak, een infrarood zijbrander en een scharnierende deur voor de onderkast. 

 

Napoleon TravelQ Serie

De Napoleon TravelQ is de ideale barbecue voor thuis en onderweg. Hiermee hoef je zelfs op je balkon of op de camping niet in te leveren op je grill-ervaring. Ga je voor de supercompacte en voordelige 240, de veelzijdige PRO285 of de volledig uitgeruste Phantom 285X? De PRO285 en de 285X beschikken over twee branders die los van elkaar te regelen zijn, zo kun je een van de branders uit of op half vermogen gebruiken. Zo kun je je gerecht boven de brander plaatsen die uitstaat, zo werk je met indirecte hitte, net zoals op een kamado of in een oven. Zo is de TravelQ ook perfect om op de camping tal van gerechten te bereiden. 

 

Napoleon TravelQ 240 Portable Napoleon TravelQ PRO285 Napoleon TravelQ Pro 285X met stand 
 Zwart  Zwart  Phantom | mat zwart
Napoleon TravelQ 240 Napoleon travelq 285 napoleon travelq phantom
     
Meer info > Meer info > Meer info >

 

Napoleon Freestyle Serie

De Freestyle is een serie met compacte, premium gasgrills ontworpen voor de beste prijs-kwaliteitverhouding. Beschikbaar in twee formaten en met verschillende opties. Alle Freestyle modellen beschikken over het Jetfire-ontstekingssysteem, gietijzeren grillroosters en RVS branders. Daarnaast is de Freestyle verkrijgbaar met zijbrander, Sizzle Zone en een Backburner. Maar waar hebben ze dan op bespaard voor de beste prijs-kwaliteitverhouding? Alle freestyle modellen hebben bijvoorbeeld een open onderstel aan de achterzijde en vaak geen deur om materiaal te besparen wat zorgt voor een scherpere aanschafprijs. Door het slimme ontwerp wordt er niet bespaard op de kwaliteit, enkel op het aantal en de grootte van de onderdelen.

 

Napoleon Freestyle 365 Napoleon Freestyle 365 SB Napoleon Freestyle 365 DSIB
 Grafietgrijs    Grafietgrijs   Grafietgrijs
Napoleon Freestyle 365 Napoleon freestyle 365 SB napoleon freestyle 365 DSIB
     
Meer info > Meer info > Meer info >

 

Napoleon Freestyle 425 SB Napoleon Freestyle 425 DSIB Napoleon Freestyle 425 DSIB
 Grafietgrijs   Grafietgrijs   Phantom | mat zwart
FREESTYLE 425 SB FREESTYLE 425 DSIB FREESTYLE 425 DSIB PHANTOM
    Gratis starterspakket t.w.v. €75*
Meer info > Meer info > Meer info >

 

* Alle deelnemende Napoleon Freestyle modellen zijn nu, alleen bij BBQtime.nl, te bestellen met gratis starterspakket. Klik hier voor de voorwaarden.

 

Napoleon Rogue Serie

De Rogue serie is de meest uitgebreide serie variërend tussen de €999 en €1699. De grootste serie van Napoleon is de Rogue serie. Met op dit moment 8 modellen variërend van €999,- tot €1799. Alle Rogue modellen hebben een zijbrander, infrarood achterbrander, verlichte knoppen en een gesloten recht onderstel met deur(en). De Rogue modellen hebben een stuk meer vermogen dan de Freestyle modellen waardoor je gemakkelijk boven de 300°C kunt grillen! De roosters verschillen per model. Alle zwarte modellen beschikken over gietijzeren roosters, terwijl alle RVS modellen worden geleverd met RVS hoofdroosters. Gietijzer geleid meer warmte, waardoor de roosters heter worden wat zorgt voor extra mooie strepen op je gerecht. Terwijl RVS roosters weer beter zijn voor indirect bakken. Tevens zijn RVS minder breuk en scheur gevoelig. Het is dus niet zo dat het een per se beter is, enkel een persoonlijke voorkeur.

 

Napoleon Rogue 425 RSB Napoleon Rogue SE 425 RSIB Napoleon Rogue SE 425 RSIB
 Zwart | incl. draaispit   Zwart | incl. draaispit  Phantom | mat zwart
ROGUE 425RSB ROGUE 425 RSIB ROGUE 425 RSIB PHANTOM
Gratis starterspakket t.w.v. €75* Gratis starterspakket t.w.v. €75* Gratis starterspakket t.w.v. €125*
Meer info > Meer info > Meer info >

 

Napoleon Rogue SE 425 RSIB Napoleon Rogue SE 525 RSIB Napoleon Rogue SE 525 RSIB
 RVS  Zwart  RVS
ROGUE 425 RSIB RVS ROGUE 525 RSIB ROGUE 525 RSIB RVS
Gratis starterspakket t.w.v. €75* Gratis starterspakket t.w.v. €75* Gratis starterspakket t.w.v. €125*
Meer info > Meer info > Meer info >

 

Napoleon Rogue SE 625 RSIB Napoleon Rogue SE 625 RSIB  
Zwart  RVS   
ROGUE 625 ZWART ROGUE 625 RVS  
Gratis starterspakket t.w.v. €125*  Gratis starterspakket t.w.v. €125*   
Meer info > Meer info >  

 

* Alle deelnemende Napoleon Rogue modellen zijn nu, alleen bij BBQtime.nl, te bestellen met gratis starterspakket. Klik hier voor de voorwaarden.

 

Napoleon Prestige Serie

De Prestige serie is het echte paradepaardje van Napoleon. Het grote verschil met Rogue serie is de standaard uitrusting en het feit dat alle modellen geproduceerd worden in Canada. De Prestige serie wordt gekenmerkt door de extra hoogwaardige afwerking en features. Zo hebben alle Prestige modellen een RVS constructie, gemaakt om een eeuwigheid mee te gaan en het ziet er ook gewoon super gaaf uit. Daarom krijgen ook alle Prestige modellen Napoleon's beperkte levenslange garantie.

 

Verder beschikken alle modellen in deze serie over de Sizzle Zone (infrarood zijbrander), infrarood achterbrander en Jetfire ontsteking. Verder vind je op alle modellen de Safety Glow draaiknoppen. Zo zie je in één oogopslag welke branders aanstaan en waar gas stroomt. Een Prestige is zeker een investering, maar wel een investering in een leven lang grillen en plezier in de buitenlucht. 

 

Napoleon Prestige 500 RSIB Napoleon Prestige 500 RSIB Napoleon Prestige 500 RSIB
Charcoal Grey   Zwart RVS
PRESTIGE 500 GRIJS PRESTIGE 500 ZWART PRESTIGE 500 RVS
Gratis starterspakket t.w.v. €175* Gratis starterspakket t.w.v. €175* Gratis starterspakket t.w.v. €175*
Meer info > Meer info > Meer info >

 

Napoleon Prestige 665 RSIB Napoleon Prestige 665 RSIB Napoleon Prestige 665 RSIB
Charcoal Grey  Zwart  RVS
PRESTIGE 665 GRIJS PRESTIGE 665 ZWART PRESTIGE 665 RVS
Gratis starterspakket t.w.v. €175* Gratis starterspakket t.w.v. €175* Gratis starterspakket t.w.v. €175*
Meer info > Meer info > Meer info >

 

Napoleon Prestige 500 RSIB    
 Phantom | mat zwart     
PRESTIGE 500 PHANTOM    
Gratis starterspakket t.w.v. €175*     
Meer info >    

 

* Alle deelnemende Napoleon Prestige modellen zijn nu, alleen bij BBQtime.nl, te bestellen met gratis starterspakket. Klik hier voor de voorwaarden.

 

Napoleon Prestige PRO Serie

En voor wie dacht dat het niet nog luxer en uitgebreider kon dan de Prestige serie biedt napoleon de Prestige PRO. Met functies die je op de meeste barbecues niet ziet. Ongekende isolatie en warmteverdeling. De PRO serie laat overduidelijk zien dat Napoleon de onbetwiste koning is van de Gasbarbecues. Alle PRO modellen beschikken over een met infrarood achter- en zijbranders (Sizzle Zone) en de iconische WAVE-kookroosters van gegoten RVS. Deze grills bieden werkelijk alles en meer voor professioneel barbecueën. Superieure warmteopslag zorgt voor ovenachtige prestaties en eersteklas schroeien. Verder beschikken de PRO modellen over nabijheidsverlichting om ook in het donker je gerechten goed in de gaten te houden. Gebruik de geïntegreerde rookbak en speciale brander om met snippers of mot rook toe te voegen aan je gerechten. En gebruik het draaispit in combinatie met de infrarood achterbrander voor restaurant kwaliteit gerechten.

 

De glanzende roestvast stalen behuizing zorgt voor bescherming tegen weer en wind voor een leven lang gril-plezier, en de chromen details zorgen voor een luxe uitstraling. Niet alleen de buitenkant is gemaakt om de tand destijds te doorstaan; onder het deksel vind je dezelfde kwaliteit roestvast staal in de grilroosters, buisbranders en schroeiplaten met twee niveaus. En als dat allemaal nog niet luxe genoeg is zorgen de LED spectrum Night Light-bedieningskoppen voor een futuristische uitstraling met bijna onbeperkte kleuropties, en ze lichten ook rood op als het gas aan blijft staan als veiligheidsvoorziening. Daarnaast zit er onder de knoppen een kleine beamer die het Napoleon Logo verlicht op de grond projecteert als je voor de grill langsloopt. Alle registers zijn opengetrokken om er voor te zorgen dat jij je als pitmaster echt speciaal voelt!  

 

Napoleon Prestige PRO 500 RSIB Napoleon Prestige PRO 665 RSIB Napoleon Prestige PRO 825 RSIB
RVS | incl. draaispit RVS | incl. draaispit RVS | incl. draaispit
PRESTIGE PRO 500 PRESTIGE PRO 665 PRESTIGE PRO 825
Gratis starterspakket t.w.v. €225* Gratis starterspakket t.w.v. €300* Gratis starterspakket t.w.v. €300*
Meer info > Meer info > Meer info >

 

* Alle deelnemende Napoleon Prestige PRO modellen zijn nu, alleen bij BBQtime.nl, te bestellen met gratis starterspakket. Klik hier voor de voorwaarden.

 

Napoleon Oasis Serie

De Oasis is simpelweg de ideale buitenkeuken; de perfecte hoeveelheid opberg- en werkruimte, een grote Prestige gasgrilkop, zijbrander, achterbrander en een premium constructie die bestand is tegen weer en wind. De deuren zijn gemaakt van RVS, de wanden zijn carbon gekleurd en gemaakt van gepoedercoat en gegalvaniseerd staal. De Oasis buitenkeuken wordt geleverd met een kwalitatief hoogwaardig, 20 mm dik werkblad dat gemaakt is door het bekende Italiaanse merk Marazzi. En het grote voordeel, het harde werk is al gedaan. Alle nodige specificaties zijn aanwezig en montage is slechts een paar stappen. Zelf het voorwerk voor de doorvoergaten voor elektriciteitskabels en gasslagen is al gedaan. Creëer de perfecte buitenkeuken met veel handige opbergmogelijkheden, een geïntegreerde keukenrolhouder en een uitschuifbare afvalbak. Alle kasten hebben een duurzame afwerking die bestand is tegen alle omstandigheden. Vollediger wordt het niet.

 

Napoleon OASIS Compact Napoleon OASIS Compact  
Inbouw Prestige 500 Inbouw Prestige 700 | incl. draaispit  
Napoleon Oasis 500 Napoleon Oasis 700  
Gratis starterspakket t.w.v. €300* Gratis starterspakket t.w.v. €300*  
Meer info > Meer info >  

 

* Alle deelnemende Napoleon Oasis modellen zijn nu, alleen bij BBQtime.nl, te bestellen met gratis starterspakket. Klik hier voor de voorwaarden.

 

Nieuws, Tips & Tricks

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking