Klantenservice
0
Sluiten
BBQtime.nl - Donderdag 19 Februari 2022

Winter BBQ Checklist – 10 dingen die niet mogen ontbreken tijdens jouw winter BBQ!

1. Goede voorbereiding is het halve werk


Zorg ervoor dat je gasten niet voor onplezierige verrassingen komen te staan. Geef duidelijk aan dat het gaat om een winter BBQ. En maak duidelijk dat ze zich warm aan moeten kleden. Uiteraard is het voor jezelf belangrijk om te weten hoeveel gasten er ongeveer komen. Zo kun je de volgende punten goed voorbereiden en komen je gasten niks te kort!


2. Geen winter BBQ zonder een goede barbecue


Wat is een winter BBQ zonder goede barbecue om alle gerechten op te maken? Precies! Dan kun je niet meer echt spreken van een winter BBQ. In principe kun je alle BBQ’s die je in de zomer gebruikt ook in de winter gebruiken. Komt er een groot gezelschap? Dan is het wellicht handig om te gaan voor een wat grotere barbecue. Ben je nog op zoek naar een nieuwe barbecue? Kijk dan eens hier!


3. De barbecue aanmaken en aanhouden


Omdat de temperatuur buiten lager is dan in de zomer duurt het ook vaak langer om de barbecue op te warmen. Hou hier rekening mee met het inslaan van BBQ aanmaakmateriaal en de hoeveelheid kolen of propaangas!


Voor je de barbecue aanmaakt is het goed om na te gaan waar de wind vandaan komt. Als de koude winter wind op de barbecue blaast, zal de barbecue minder goed opwarmen en zal het langer duren om de gerechten klaar te maken. Zet hem daarom uit de wind en houd zoveel mogelijk de deksel op de barbecue.


4. De heerlijkste gerechten


Natuurlijk wil je je gasten verrassen met de meest lekkere gerechten. Maar wat eet je eigenlijk precies tijdens een winter BBQ? Over het algemeen worden er andere gerechten bereid dan tijdens een zomerse BBQ. Zo gebruikt men vaak seizoensgroenten zoals wortelen, pastinaak, prei, pompoen en rodekool. Daarnaast raden wij aan om te gaan voor stevige kost als het gaat om vlees zoals steak, wild en spek. Ben je nog op zoek naar inspiratie? Lees dan eens onze blog ‘8 snelle recepten voor de perfecte winter BBQ


5. Een drankje voor de dorst of voor de warmte?


Nadat je de meest lekkere recepten voor het eten hebt uitgezocht, is het tijd om te denken aan de drankjes voor je gasten. De gebruikelijke biertjes of wijntjes worden vast wel gewaardeerd, maar….. Tijdens een winter BBQ kun je je gasten ook warm houden met een lekkere winterse drank. Denk hierbij aan jenever, cider of een lekkere glühwein. Een recept voor zelfgemaakte glühwein vind je hier.


6. Zorg dat je gasten het niet koud krijgen!


Meestal is het tijdens een winter BBQ koud buiten. Het is dus van belang dat je zorgt dat je gasten lekker warm blijven tijdens het diner. Dit kun je natuurlijk op verschillende manieren faciliteren. Denk hierbij aan kussens en dekentjes en bereid het eten zo veel mogelijk binnen voor (voordat je gasten arriveren). Maar je kunt natuurlijk ook voor wat zwaarder geschut gaan. Je zou kunnen gaan voor een terraskachel. Dit geeft ook extra sfeer aan je winter BBQ omdat je gezellig met het gezelschap rond het vuur kan zitten of staan! Liever niet met vuur aan de slag? Dan zou je ook nog kunnen gaan voor een terrasheater. Deze warmte zorgt ervoor dat je extra lang kan genieten van je avond!


7. Winter wonderland sfeer


Een winter BBQ krijgt natuurlijk extra sfeer op moment dat je je tuin of terras omtovert tot een winter wonderland. Doe dit door middel van bijvoorbeeld sfeerverlichting! Een grote bouwlamp is misschien tijdens het BBQ’en praktisch om te zien of het vlees al voldoende doorbakken is, maar gezellig is het totaal niet. Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden om met buitenverlichting, kerstverlichting en kaarsen een heel gezellige sfeer te creëren. Denk verder aan bijvoorbeeld een achtergrond muziekje en een mooi gedekte tafel.


8. Hou rekening met Nederlandse weersomstandigheden


Toch is er nog een praktisch punt waar we je op willen voorbereiden. Wanneer je in Nederland een winter BBQ organiseert, loop je natuurlijk het risico dat het niet romantisch sneeuwt maar regent en waait! Afhankelijk van je tuin of terras kun je je hier op verschillende manieren op voor bereiden. Zorg dat je een overdekking hebt in de vorm van een schuurtje, een kapschuur of een partytent. Ook kun je in sommige gevallen een zeil spannen om te zorgen dat je meer beschut kan staan of zitten. Zo valt je winter BBQ in ieder geval niet in het water!


9. Ouderwets vuurtje stoken – koken boven een open vuur


Zowel kinderen als volwassenen vinden een vuurtje stoken meestal een leuke activiteit om met koud weer buiten te doen. Mochten er kinderen op je winter BBQ zijn, dan is dit een extra leuke activiteit om toe te voegen aan de avond. Je kunt ouderwets marshmallows op een stokje prikken en in het vuur houden. Daarnaast zijn er verschillende producten waarmee je met dit vuur ook nog extra kleine gerechtjes aan je BBQ kunt toevoegen. Denk hierbij aan een Dutch Oven die je boven het vuur kan hangen of een gietijzeren wafelijzer.


10. De avond afsluiten met een warm toetje?


De avond afsluiten met een warm dessert is altijd een goed idee voor een winter BBQ! Dit kan iets warms te drinken zijn zoals bijvoorbeeld lekkere warme chocolademelk, Italiaanse koffie of warme chocoladewijn! Maar ga je liever voor nog iets warms te eten dan zijn er ook genoeg warme desserts te bedenken zoals stoofpeertjes, een chocolade soufflé of warme wafels met bijvoorbeeld warme kersen of gesmolten chocolade.


Met deze 10 tips organiseer jij de meest memorabele winter BBQ waar mensen nog lang over zullen napraten!

 

Nieuws, Tips & Tricks

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking