Klantenservice
0
Sluiten
Joep van BBQtime - Woensdag 17 Oktober 2023

Recept: BBQ Philly cheese steak

's Werelds beste sandwich?

De Philly cheesesteak is een legendarische sandwich. Belegd met dungesneden stukjes ribeye van de bakplaat, gesmolten kaas, ui en groene paprika. Bedacht in de Amerikaanse stad Philadelphia, Pennsylvania in de jaren ‘30. En nu wereldwijd geliefd om zijn simpliciteit en rijke smaak. En hij is nog lekkerder van de Barbecue! 

Wat heb je nodig?

Benodigdheden

  • Bakplaat of Plancha, zoals deze van Lodge
  • 2 korte Barbecue spatels zoals deze van Enders

Ingrediënten

 

Aan de slag!

  1. Plaats je plancha of bakplaat op je barbecue en laat deze goed warm worden. Bij een dubbelzijdige bakplaat gebruik je uiteraard de vlakke kant.

  2. Snijd je ui in dunne halve ringen, de groene paprika in dunne reepjes en de ribeye in dunne plakjes.

  3. Doe wat olie of boter op de bakplaat, voeg de ui en paprika toe en bestrooi rijkelijk met de SPG Special Barbecue Rub. Bak 3-4 minuten en houd het in beweging met de twee spatels. Haal de groente vervolgens van de plaat.

  4. Doe opnieuw wat olie of boter op de bakplaat en verspreid de Ribeye in één dunne laag. Bestrooi rijkelijk met de SPG Special Barbecue Rub. Bak het vlees tot het bruin is en gebruik de twee spatels om het vlees te draaien en in kleinere stukjes te hakken.

  5. Snijd de broden open, doe er wat olie of boter op en bak het kort aan op de bakplaat of op het bbq rooster zodat het brood lekker knapperig wordt.

  6. Voeg de groentes toe aan het vlees en hussel goed door. Strooi de Cheddar eroverheen en bak 1-2 minuten tot de kaas is gesmolten.

  7. Haal de broden van de grill en verdeel het vlees en de groente hierover. Smullen maar!

Nieuws, Tips & Tricks

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking