Klantenservice
0
Sluiten
Matthijs Lambers - Vrijdag 24 November 2022

Recept: Killer Hogs Brisket Style Tri-Tip

Het beste alternatief voor een Brisket

Een tri-tip net zo lekker laten smaken als een Brisket? Puristen zijn waarschijnlijk eerst sceptisch, want een tri-tip is nou eenmaal geen borststuk. En dat zie je ook terug in de prijs. Maar als je het goed aanpakt kan het wel net zo lekker worden (of misschien zelfs lekkerder!). Het roken van een Tri-Tip als een brisket levert ongekend smaakvol, sappig vlees op. Sommigen vinden het stieken zelfs beter dan een echte brisket. En het is een stuk sneller te maken!

Tri-Tip

Een Tri-tip, ook wel liesstuk of ezeltje genoemd is zoals de naam al doet vermoeden een driehoekig stuk rundvlees. De snit was al in 1915 in de Verenigde Staten bekend en werd "het driehoekige deel" van de lendenenkont genoemd. Een slager voor het Amerikaanse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog die in Zuid-Californië werkte, beweerde dat hij de "driehoekstip" -snede had gemaakt als een manier om een ​​extra portie vlees voor de troepen uit een lende te halen. Een mooi stuk vlees  met een mooi stuk geschiedenis dus. Na de oorlog begonnen ze driehoekige tip te snijden en te serveren in restaurants en slagerijen in Californië.

Brisket

De Brisket is een stuk gesneden van de runderborst en dat staat nou niet bekend als het meest malse stuk van de koe. Hierom zijn Briskets erg geliefd, maar daardoor ook flink aan de prijs. Gelukkig kan je dezelfde über-malse smaaksensatie nabootsen als je een Tri-Tip goed klaarmaakt.

 

Wat heb je nodig

1 Tri-Tip Roast (1-1,5 kg)

1 Eetlepel Killer Hogs TX Brisket Rub

1/2 Eetlepel Killer Hogs Hot BBQ Rub

 

Aan de slag

  1. Snij het overtollig vet en pezen van de Tri-tip roast. Breng deze vervolgens op smaak met een laag Killer Hogs TX Brisket Rub, gevolgd door een lichte laag Killer Hogs Hot BBQ Rub.

  2. Stook je Smoker of (gas)BBQ indirect op tot 135°C. Als je een Smoker gebruikt raden wij Hickory rookhout aan voor het beste resultaat. Zoals die van Smokin’ Flavours of Blues Hog.

  3. Plaats de Tri-tip op de Smoker of BBQ, steek een kern-thermometer, zoals deze van INKBIRD, in het dikste deel van het vlees en rook gedurende 2 uur of tot de interne temperatuur 71°C bereikt. 

  4. Wikkel nu je tri-tip in met slagerspapier en leg terug op de Smoker of BBQ. Het makkelijkst zijn de slagerspapiervellen.

  5. Blijf bakken tot de interne temperatuur 93°C bereikt. Haal het vlees gelijk van de BBQ en laat het minstens 20 minuten rusten. Hierna kun je het vlees snijden, tegen de draad in.

  6. Genieten maar!

 

Tip: Extra lekker met een goeie BBQ saus!

Nieuws, Tips & Tricks

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking