Klantenservice
0
Sluiten
BBQtime.nl - Maandag 19 Februari 2022

Welke BBQ kopen?

Je wilt natuurlijk jarenlang genieten van je nieuwe barbecue, buitenkeuken of kamado. Je kunt meerdere varianten aanschaffen, zodat je alle soorten barbecues kunt gebruiken, maar dit kost veel geld en veel ruimte.

In deze blog vertellen wij welke barbecues er zijn, de voor- en nadelen en weet jij aan het einde welke BBQ het beste bij jou past. De opties zijn uitlopend, zowel voor de smaak als voor het gebruiksgemak. Lees snel verder en be ready to BBQ with BBQtime.nl!

Wat voor soort barbecues zijn er?

Bij BBQtime.nl vind je verschillende soorten barbecues. Wij vertellen jou de voordelen en nadelen per type BBQ. Deze populaire manier van vlees bereiden kan een verrijking zijn aan je leefstijl. Barbecueën is namelijk niet alleen erg leuk, maar het is ook een sport! Hieronder vind je de verschillende soorten BBQ’s en hoe je deze kunt gebruiken.

De gasbarbecue

Een populaire soort is de kamado bbq. Hierbij gebruik je geen houtskool of briketten om het vlees te verwarmen, maar gas. Je hebt minder last van rook, maar ook geen rooksmaak. De gasbbq is snel opgewarmd en gebruiksvriendelijk. Je kunt direct aan de slag, zodra jij zin hebt om te BBQ’en.

Voordelen

+ Snel op temperatuur

+ Gemakkelijk in gebruik

+ Eenvoudig te regelen temperatuur

+ Veelzijdige bereidingsmogelijkheden

Nadelen

- Gasflessen moeten bijgevuld worden en zijn relatief groot

- Geen rooksmaak aan het vlees

- Veel werk bij de schoonmaak

De elektrische barbecue

De elektrische barbecue is super simpel te bedienen. Hierbij stop je de stekker in het stopcontact en kun je direct aan de slag. Het regelen van de temperatuur is kinderspel en dit type barbecue is ook geschikt voor op een balkon. Aangezien je geen of amper rookvorming hebt, heeft niemand last van jouw gebarbecued.

Voordelen

+ temperatuur is makkelijk te regelen

+ geen voorbereidingstijd

+ simpele bediening

+ weinig schoonmaakwerk

+ goedkope soort

Nadelen

- Geen rooksmaak

- Minder geschikt voor grote groepen

- Elektriciteit in de buurt nodig

De Kamado / keramische barbecue

Een populaire BBQ is de keramische BBQ, oftewel de Kamado. De meest bekende variant hiervan is de Green Egg. Deze prachtig vormgegeven barbecue heeft een keramische buitenwand. Hiermee is deze bestand tegen temperaturen tot 350 graden Celsius. De veelzijdigheid van een Kamado zit hem in de manier waarop het vlees bereid kan worden. Het kan zowel grillen, bakken, roken en stomen. De favoriet van iedere barbecue liefhebber.

Voordelen

+ de heerlijke rooksmaak

+ veelzijdigheid in bereidingstechnieken

+ geschikt voor hoge als lage temperaturen

+ egaal verwarmd vlees, zonder hotspots

+ houdt de warmte goed vast

+ uniek vormgegeven

Nadelen

- De prijs, een keramische barbecue is relatief duur

- Niet voor beginners, aangezien dit geen simpele kamado is in gebruik

- Geen constante temperatuur

De smokers

Een smoker is een barbecue die bestaat uit twee delen. Je hebt de grill en de rookoven. Dit heeft ook invloed op hoe het eten bereid wordt. Eerst grill je het vlees, daarna rook je het met indirecte hitte. Bij een smoker kun je briketten toevoegen, waardoor je een speciale rooksmaak krijgt.

Voordelen

+ de heerlijke rooksmaak

+ veelzijdigheid in bereidingstechnieken

+ variatie in rooksmaken

+ goede kwaliteit barbecue

Nadelen

- Grote barbecue, je moet er dus wel de ruimte voor hebben

- Relatief prijzig in vergelijking met andere typen

- Minder snel op temperatuur en lastig op temperatuur te houden

De tafelbarbecue

Ook voor de barbecue liefhebbers die niet veel ruimte hebben is er een oplossing. De tafelbarbecue is een kleine barbecue die je gewoon binnen kunt gebruiken. Daarnaast kun je deze variant ook meenemen naar een andere locatie, zoals een park of naar vrienden. Op deze manier kan iedereen genieten van heerlijk mals vlees van de barbecue.

Voordelen

+ gemakkelijk mee te nemen

+ geschikt voor mensen zonder tuin of balkon

+ snel op temperatuur

+ geen rookvorming

+ alles kan in de vaatwasser

Nadelen

- Niet geschikt voor groepen

- Niet groot qua formaat

Waar moet ik op letten bij het kopen van een BBQ?

Naast het type barbecue zijn er andere dingen waar je op moet letten. De eerste is de grootte van de grill. Houd jij ervan om feesten te geven en daarbij te BBQ’en? Dan is het verstandig om een grote grillplaat te nemen. Daarnaast is het budget belangrijk. Je kunt barbecues in veel verschillende prijsklassen vinden. Bekijk daarom goed welke kenmerken jij onmisbaar vindt en zorg dat deze sowieso bij je barbecue zit.

Een belangrijk punt waar je rekening mee kan houden is of jij wel of geen deksel neemt. Een barbecue zonder deksel geeft een andere bereiding dan een variant met deksel. Wij raden vaak een BBQ met deksel aan, aangezien deze het vlees beter gaart, de warmte vasthoudt en er standaard een temperatuurmeter opzit, waardoor jij altijd weet hoe warm het in de barbecue is.

De populaire BBQ’s van BBQtime.nl

Nu je weet welke soorten barbecues er zijn en waar je op moet letten, hebben wij onze favoriete BBQ’s op een rijtje gezet.

  1. Mustang Kamado 18 inch– de ultieme kamado met een gebruiksvriendelijke grootte. Hiermee maak jij het lekkerste vlees klaar.
  2. El Fuego Grand Magena pellet smoker– een smoker met perfecte luchtstroom. Vlees draaien is overbodig geworden door deze manier van garen.
  3. Enders eFlow Pro 2 Turbo elektrische bbq – een elektrische barbecue die gebruiksvriendelijk is, van hoge kwaliteit en bevat grote wielen voor gemakkelijk verplaatsen.
  4. El Fuego Buffalo Smoker– een BBQ smoker waarmee jij jouw vlees, vis en groenten kan bereiden als nooit tevoren en nooit zal uitdrogen.

Dit zijn onze top 4 barbecues in het assortiment van BBQtime.nl. Wil jij advies over welke BBQ bij jou past? Neem dan contact op met onze specialisten! Zij kunnen al jouw vragen beantwoorden. Op deze manier weet jij zeker dat je de beste optie voor jou koopt!

Nieuws, Tips & Tricks

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking